Rüya gibi bir hafta

08 - 14.09.09

Sevgilimle Leipzig'de bir hafta geçirdik. Dolu dolu bir hafta. Buraya gelmeden önce yakındaki başka şehirlere de gitme gibi bir planım vardı: Berlin, Dresden. Leipzig'e adım atar atmaz bu plandan vazgeçtik. Burada yapacak o kadar çok şey var ki, zaman akıp gidiyor, hatta yetmiyor.

Vaktimizin bir kısmını odam için alışveriş yaparak geçirdik. Odada perde yoktu, perde aldık, mutfak ve temizlik malzemesi aldık. Yorgan ve yastığımı neyse ki yanımda getirmiştim. Yoksa bayağı pahalıya patlayacaktı.

Geri kalan zamanda şehri yürüyerek turladık. Emin oruçlu olduğu için çok kolay olmadı tabi. Ama otel çok merkezi olduğu için dönüp dinlenebildik.

Bir günümüzü bisikletle dolaşarak geçirdik. Bisiklet kiraladık. Burada herkes bisiklet sürüyor. Küçük büyük herkes! Bebekler bile bisikletlerin üzerinde. Bisikletlerin arkasında bebek pusetleri var. Oraya oturtuyorlar bebekleri, hatta önlerine de bir çocuk alıyorlar. Tüm aile bisiklet üzerinde yolculuk yapıyor. Bisikletlilere özel yollar var, yaya kaldırımlarının yanında. Bisikletliler için trafik ışıkları bile var.

İlk başta benim için sürmesi çok kolay olmadı. Uzun zamandır da bisiklet sürmediğim için bocaladım. Ama aşkım bana yol gösterdi. :P O hep önden gitti, ben onu takip ettim. :) Bisikletle ormana gittik, ormanda sürdük, yattık, dinlendik, güneşlendik. Clara Zetkin park gerçekten çok güzel ve devasa. Neredeyse şehrin yarısı kadar büyük. Öyle ki bir ara hiç çıkamayacağız zannettim. Neyse ki burada harita ile yol bulmak çok kolay.

Geri kalan zamanda yedik, yattık, dinlendik. Şehirde görülmesi gereken önemli yerleri gördük. Hatta bir haftada hepsini görmediğimizi, çok önemli yerleri ıskaladığımızı, dibimizdeki barlar sokağını fark etmediğimizi Emin gittikten sonra fark ettim.

Ayrılık vakti tabi ki çabuk geldi. :(( Emin'i uğurlamak çok zor oldu benim için. Çok kötü oldum. Bir hafta kendime gelemedim. Ağladım :((

Neyse ki kurs çabuk başladı da, biraz olsun kendimi yalnız hissetmedim.


Clara Zetkin park'ta bisiklet sürdük :)

0 yorum:

Yorum Gönder