Noel alışverişi

Noel gelmeden önce, tahmin ettim şimdi bunlar her yeri kapatırlar, açık yer bulamam, aç kalırım filan diye. O yüzden geçen haftadan bu yana alışverişteyim. Neler almadım neler. İki haftalık tatil için, 3 aydır burada yapmadığım alışverişi yaptım. Hatta öyle tek seferde yapamadım. Alışveriş için üç kez markete gittim, elimde 5 altı torbayla filan döndüm.

İlk önce bir içkileri alayım dedim. Öyle her akşam içtiğimden değil de, hani olur misafirim gelir, içkisiz olmaz dedim. O yüzden gittim, 3 şişe Becks green limon, 2 şişe buğday birası, 3 şişe normal bira, bir şişe beyaz şarap (bir de evde vardı), 1 karton glühwein (ısıtıp mis gibi içiliyor sıcak sıcak) stokladım. Buraya geldiğimden beri daha bu kadar içmedim! Sonra öyle meyve suyu, soda filan içmem ama ya canım isterse dedim, gittim 5 şişe meyve suyu, 2 şişe soda aldım. İçki olur da cips olmaz mı dedim, iki paket cips aldım.

Geldiğimden beri doğru düzgün ağzıma meyve koymuyorum. Alıyorum alıyorum çürüyorlar, Monja alıyor bir ton, o da unutuyor yemeyi, sürekli çöpe meyve atıyoruz. Gittim iki koca file mandalina, bir file portakal aldım. Ya olmayınca olmuyo. Ya canım isterse diye...

Buranın meyveli yoğurtlarını çok seviyorum, 6 paket filan onlardan aldım. 250 gramlık 4 paket normal yoğurt aldım. 2 paket quark aldım. Bu quark'ın nasıl yenildiğini pek kavramadım ama Monja'dan öğrendim. Biraz sütle karışıtırıp hafif sıvı hale getiriyorsun, içine meyve filan da koyunca bir güzel yiyorsun. Galiba yemeklerde filan da krema niyetine kullanılıyor.

En çok buranın peynirlerini yiyorum. Gittim 5-6 çeşit peynir aldım. Goudasından mozerallasına, beyaz peynirinden briesine, krem peynirine kadar...

Öyle fazla sebze, ot filan alamıyorum. Çünkü dolap donduruyor sebzeleri, sonra yıkayınca gevşiyor hepsi, o yüzden az almak zorunda kaldım. Madem dedim sebze alamıyorum, iki paket dondurulmuş hazır et, 3 paket makarna aldım. Daha buraya geldiğimden beri topu topu 2 paket makarnayı anca bitirmişimdir. Bir aydır yapmıyorum ama ya canım pilav isterse dedim, gittim bir paket de pirinç aldım. Ay şimdi dedim, hepsi bitirse aç kalırsam bir de diye, 4 kilo patates aldım. Napcaksam!

Koca bir somon ekmek aldım, ısıtır ısıtır yerim artık.

Çayla beslendiğim için öyle ağzıma su filan koymuyorum, hatta o kadar ki rüyamda su içtiğimi görüyorum kana kana. Bir de kütüphanede yanıma su almayı unutuyorum, olmayınca canı istiyor işte insanın, su içenlere ay olsa da içsem keşke diye gıptayla bakıyorum, yanımda olunca içmeyi unutuyorum. Suyla aram böyle olmasına rağmen, susuz kalırsam naparım diye telaşa kapıldım, 1.5 litrelik şişe sayısını 5'e tamamladım.

Artık unuttuğum bir şey var mı bilmiyorum ama deli gibi alışveriş yaptım. Zor taşıdım torbaları. Bırak dolabı mutfakta artık koyacak yer kalmadı. İşin kötüsü, son birkaç gündür iştahım bir kapandı bir kapandı. Günde iki öğünü zor yiyorum. Her sabah kahvaltıda zeytinyağlı domates, yumurta, dilim dilim peynir yiyen ben bi dilim ekmeğe nutella sürüp akşama kadar ağzıma bir şey koymuyorum. Niye, nasıl böyle oldu bilmiyorum.

Şimdi bu kadar şeyi çürütmeden nasıl yiyeceğim diye düşünüyorum. Gelen giden de yok. Belki Noel Baba uğrar diyorum, Glühwein ikram ederim ona, içini ısıtırım karda soğukta, bi de mücver yediririm, yoluna sonra devam eder diyorum. Öyle oturdum hohoho diyerek gelmesini bekliyorum.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

bende almanya da master yapıyorum, bu ikinci donemim. magdeburgtayım bende, leipzig e yakın. hatta bu cumartesi gezmek icin leipzig e geliyorum. kucuk butikler ve cafeler olarak onerilerini bekliyorum :)

Yorum Gönder