Son yazı

Bonn'da günler televizyon izlemekle geçti. Sadece bir gün Köln'e gezintiye gittim, birkaç kez Bonn'un merkezinde dolandım, o kadar. Onun dışında hiç ama hiçbir şey yapmadım. Televizyon da öyle alman kanalı filan değil, bizim türk kanallarının avrupa versiyonu. Programlar aynı. Sabah mesela kuzen İris le başlıyoruz doktorum programıyla, çok faydalı bir programmış, ondan sonra 321 pişir, buradaki tarifler tam bana göre, ve sıkı durun sonra da Esra ceyhan ile evlen benimle. En eğlenceli program bu tabi ki. Esra ceyhan sunucuların sunucusu ilan ediyorum! Konuklar hayatının aşkını arayan insanlar, ama gerçekten çok komikler. Öyle her talibi beğenmezler, karşılıklı heyecandan ne konuşacaklarını bilemezler, tuhaf istek ve talepleri olanlar, illa pronoviastan gelinlik giycem gibi, muhafazar olmalı mutlaka eşim gibi. Fazla bağımlılık yapmadan kurtuldum sanırım. Bir başladınız mı kopamıyorsunuz çünkü.

Bizim kanalların avrupa versiyonlarında en çok reklamlar dikkatimi çekti. Bizdeki reklamlar gösterilmiyor tabi doğal olarak. Çoğunlukla avrupa'da yatırım yapan türklerin reklamları, türk marketleri reklamları, beyaz peynir, bakliyat, mobilya vs. vs. En çok dikkatimi çeken ise o kadar çok estetik ameliyat merkezi reklamı var ki, şaştım kaldım. Sonra zayıflama ilaç ot acaiberrymix gibi abuk subuk yuttum zayıfladım reklamları. Sonra Avrupanın dört bir yanındaki türk disko ve türkü evlerinin reklamları. Mesela Yıldız tilbe ve ferdi tayfur konseri vardı. Öyle konser salonu filan değil, düğün salonu benzeri yerlerde. En bomba reklamlardan biri de Doğuş ve ne üdüğü belirsiz almancı bir türk şarkıcının sunduğu gelin bize birlikte para kazanalım reklamı. Öyle bir çekmişler ki reklamı, Doğuş ekranın ortasında duruyor, öteki şarkıcı ise, güneş gözlüğü takmış böyle siyahlar giymiş biri, ekranın solunda duruyor, konuşurken de ekranın ortasına doğru kaykılıyor. Nasıl bir çekimse, hiç mi göz nizam yok anlamadım. İşte bu da herhalde üye kazandırma yoluyla para vaat eden uyanıkların kurduğu bir şirket sanırım.

Böyle kendi çapımda eğlendim. Teyzem beni bayağı bir besledi. Zaten Almanyaya geldim geleli bayağı bi kilo almıştım. Hazır yaz da geliyorken sahile inip spor yapmalı.

Ben burada kapıyorum Leipzig günlüğümü. Bir tane daha blog açayım yazayım da ismini ne koyacağıma karar veremedim. önerisi olan var mı?? :PP

7 yorum:

bublogsilinmistir dedi ki...

Leipzig günlüğünü kapa ama yazmayı bırakma.Olmadı başka bir sayfa aç ama yazmaya devam et;)

melike dedi ki...

bencede yazmaya burdan etmelisin.readerıma ekliyorum çnkü:)türkiyeye dönüşüne rastladm ama yazdıklrını okurken çok eğlendim.son iki gündür girip çıkan benm yani.eminim yaşaması daha keyifli olmuştur.görecem artık:)biyerlerde karşılaşmak umuduyla..melike

ebru dedi ki...

melike, çok teşekkürler. :))
buradan devam etmiyorum yazmaya. yeni blogumu da ekle o zaman :)) görüşmek üzere

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kediebru dedi ki...

Yeni gördüm yorumunuzu şimdi ekledim.
Aslında gezi blogu gibi bir planim var ama ileride.
sevgiler.

fulya dedi ki...

Çok beğendim bloğunu. Senin duyduğun sinir krizlerini bende her gidişimde yaşıyorum Almanya'da... =)))

Çok zevkliymiş. Keşke uzun kalsaydında okumaya devam etseydik blog'unu... =)
Umarım yazmaya devam edersin.
Sevgiler!

kediebru dedi ki...

Fulya, okur musun bilemiyorum bu yorumu, ama yeni gördüm yorumunu ve yayinladim. gecikme icin kusura bakma. sevgiler :)

Yorum Gönder